Søknad om spesialundervisning
Skolen sender søknad for neste skoleår med nødvendige vedlegg til Indre Østfold kommune v/Tilsyn og forvaltning innen 1. juni.
Det må sendes ny søknad for hvert år. Dersom vi ikke mottar søknad, legger vi til grunn at eleven ikke lenger har behov for spesialundervisning.
Dokumentasjonskrav
Følgende dokumenter legges ved søknaden:
- Ny eller gjeldende sakkyndig vurdering fra PP-tjenesten (ikke eldre enn 3 år)
- Individuell opplæringsplan for inneværende skoleår (dersom den ikke er sendt oss tidligere)
- Siste årsrapport for elevens spesialundervisning (dersom den ikke er sendt oss tidligere)
- Opplysninger om planlagt organisering (del 2 av søknadsskjema)
Dersom ikke all angitt dokumentasjon er tilgjengelig, skal det likevel sendes søknad om spesialundervisning vedlagt en redegjørelse for status i saken. Det vil da vurderes om det er grunnlag for å fatte et tidsbegrenset vedtak om spesialundervisning. Den manglende dokumentasjonen må sendes så raskt som mulig, og i god tid før det tidsbegrensede vedtaket går ut. Utilstrekkelig dokumentasjon kan føre til at det ikke foreligger et forsvarlig grunnlag for å fatte vedtak om spesialundervisning.
Barnets beste og barnets rett til å bli hørt
Ifølge Grunnloven § 104 og Barnekonvensjonens artikler 3 og 12 skal barnets beste være et grunnleggende hensyn i avgjørelser som berører barn, og barnets mening skal høres i spørsmål som angår dem. Søknadsskjemaet inneholder derfor et felt der eleven kan uttale seg om saken.
Refusjon for spesialundervisning
Indre Østfold kommune kan først fatte vedtak om spesialundervisning når kravene i opplæringsloven kapittel 5 er innfridd. Det kan ikke settes i gang spesialundervisning uten at det er fattet vedtak om det. Dersom det gis spesialundervisning uten gyldig vedtak, vil utgiftene ikke bli refundert.
Formkrav til refusjonskrav for spesialundervisning
Refusjonskrav sendes to ganger i året; høst og vår. Refusjonskravet for høsten sendes Indre Østfold kommune innen 01.12. I refusjonskrav for høsten skal det legges ved IOP som dokumentasjon på planlagt opplæring, dersom den ikke er sendt oss tidligere. Refusjonskravet for våren sendes Indre Østfold kommune innen 01. juni. For våren må det legges ved, eller eventuelt ettersendes, årsrapport for spesialundervisningen.
Dere sender kravet i to deler:
1. Følgebrev som viser grunnlag for kravet. Brevet må inneholde:
- Elevens navn og fødselsdato
- Perioden kravet gjelder for
- Timesats (60-minutters enheter) beregnet ut fra gjennomsnittlig kostnad i vertskommunen for lærer, assistent osv.
- Antall timer som er brukt med pedagog, assistent osv. (skriv opp både antall årstimer som er tildelt i vedtaket og antall timer som faktisk er brukt i perioden refusjonskravet gjelder for)
- Vår andel av timene med pedagog og/eller assistent der eleven deler denne ressursen med andre elever som får spesialundervisning.
- Beregningen av kravet
Dersom det ikke redegjøres for dette, vil det sendes innsigelser til kravet og utbetalingen blir forsinket.
2. Faktura i elektronisk handelsformat - EHF.
- Fakturaen må enten henvise til følgebrev (med dato og deres ref) eller til vårt saksnummer oppgitt i vedtaket om spesialundervisning
- Fakturaen skal ikke inneholde personsensitive opplysninger og individualiserende kjennetegn
- Fakturaen skal merkes med ansvarsnummer/profil-ID 24300
Refusjonskrav for høsten sendes innen 1. desember og for våren innen 01. juni. Faktura vil bli betalt innen 30 dager.
Faktura og postadresse
Faktura sendes til Indre Østfold kommune, postboks 34, 1861 Trøgstad.
Organisasjonsnummer 920 123 899
Fakturaen merkes med Ansvar – 24300
Følgebrev og søknad om spesialundervisning sender dere digitalt til vårt organisasjonsnummer 920123899 eller ved tradisjonell postgang til Indre Østfold kommune v/ Tilsyn og forvaltning, postboks 34, 1861 Trøgstad.
Ved spørsmål eller andre henvendelser om elever fra Indre Østfold kommune, kan du ta kontakt med de skolefaglige konsulentene ved Tilsyn og forvaltning.